Zákaznické centrum
Přihlášení
0
menu

Valpolicella Classico Ripasso DOC

Ripasso je starodávná metoda výroby vína, která vytváří komplexní a strukturované víno. Barva vína je fialová s rubínovými nuancemi. Vůně je velmi charakteristická s tóny zralých bobulí, ostružin, černého rybízu a zralých černých třešní. Chuť je vyvážená, živá a plná s delší dochutí a dobrou tříslovinou
10
 bodů
cena za ks
Pro objednaní této položky vám chybí ještě 10 bodů
k dispozici > 5 ks
Číslo položky: BZ00109205
popis
  • poloha: hrozny pocházejí z kopců kolem Valpantena v centrální části Valpolicella Classico, půdy jsou zde bohaté na vápenec a slín, z části se jedná o vulkanické podloží bohaté na železo; systém vedení: Guyot, hustota: 5 000 keřů/ha
  • vinifikace: ruční sběr hroznů a první fermentace probíhá na konci září; kvašení probíhá ve speciálních širokých a mělkých tancích, které jsou ideální pro zintenzivnění kontaktu mezi moštěm a slupkami; fermentace při cca 20–22 °C; druhá fermentace "Ripasso" probíhá v březnu spolu se slupkami z hroznů Amarone; víno zraje v dubových sudech z francouzského dřeva 750 l po dobu 9 měsíců
  • gastro párování: pečená masa, houby, výraznější těstovinová jídla a risotto
  • teplota servisu: 16–18 °C
  • obsah alkoholu: 13,5 %