Pardubice zavřeno
Přihlášení
0
menu

Chianti Classico Riserva DOCG, Borgo Scopeto, Toscana

Chianti Classico Riserva DOCG, Borgo Scopeto, Toscana

Své jméno získalo podle historické vesničky, jež byla v 15. století opuštěna – dnes symbolizuje nejdůležitější vinici sklepa a je velmi tradičním Chianti, produkovaným, jen z odrůdy Sangiovese
13
 bodů
cena za ks
Pro objednání této položky vám chybí ještě 13 bodů
k dispozici > 5 ks
Číslo položky: BZ00109019
popis
  • aroma vína překvapí svým ovocným charakterem, který připomíná velmi zralé třešně a višně v doprovodu tónů ušlechtilého dřeva, cedru a tabáků, spolu s kořením a toskánskými bylinami
  • v chuti je pak velmi plné a dlouhé se strukturovanou tříslovinou a kvalitní kyselinkou, je dlouhé  a mocné
  • poloha: Toskánsko, srdce oblasti Chianti Classico, vinice v Castelnuovo Berardenga a Vagliagli, podloží bohaté na kamení; nadmořská výška vinic: 350–420 m n.m., sběr hroznů je ryze z CRU vinice Misciano
  • vinifikace: ruční sběr hroznů a přísná selekce, fermentace probíhá při 28–30 °C po dobu 6 dnů, promíchávání matolin a přelévání přes slupky, aby došlo k vyextrahování aromatických i chuťových složek, víno pak leží na slupkách dalších 15 dní; zrání probíhá 24 měsíců v 30hl dubových sudech ze slovinského dubu v kombinaci s 500l sudy z francouzského dubu tonneaux; dále víno dozrává v láhvi 3 měsíce
  • gasto párování: steaky, grilovaná červená masa a vyzrálé sýry
  • teplota servisu: 16–18 °C
  • obsah alkoholu: 14 %
  • popis
  • aroma vína překvapí svým ovocným charakterem, který připomíná velmi zralé třešně a višně v doprovodu tónů ušlechtilého dřeva, cedru a tabáků, spolu s kořením a toskánskými bylinami
  • v chuti je pak velmi plné a dlouhé se strukturovanou tříslovinou a kvalitní kyselinkou, je dlouhé  a mocné
  • poloha: Toskánsko, srdce oblasti Chianti Classico, vinice v Castelnuovo Berardenga a Vagliagli, podloží bohaté na kamení; nadmořská výška vinic: 350–420 m n.m., sběr hroznů je ryze z CRU vinice Misciano
  • vinifikace: ruční sběr hroznů a přísná selekce, fermentace probíhá při 28–30 °C po dobu 6 dnů, promíchávání matolin a přelévání přes slupky, aby došlo k vyextrahování aromatických i chuťových složek, víno pak leží na slupkách dalších 15 dní; zrání probíhá 24 měsíců v 30hl dubových sudech ze slovinského dubu v kombinaci s 500l sudy z francouzského dubu tonneaux; dále víno dozrává v láhvi 3 měsíce
  • gasto párování: steaky, grilovaná červená masa a vyzrálé sýry
  • teplota servisu: 16–18 °C
  • obsah alkoholu: 14 %
  • Vážíme si vašeho soukromí
    Děláme vše pro to, abychom vám zobrazovali obsah, který vás zajímá. K tomu nám pomůže váš souhlas s využíváním souborů cookies. Díky tomu budeme moci používat údaje o vašem prohlížení webu ARGOS.cz. Poskytnuté informace jsou u nás v bezpečí a toto nastavení navíc můžete kdykoliv upravit nebo vypnout.